150 g cukor
50 ml meggylé
1 evőkanál méz
8 g zselatin (én a Horváth Rozi félét használtam) + 3 evőkanál meggylé
csipet só
hempergetéshez:
1 ek. kukoricakeményítő (én ezt elhagytam) + 1 ek. porcukor
Elöszőr a zselatint kimérjük, összekeverjük a 3 ek. meggylével. Nem kell megijedni, ha száraz lesz és összesűrűsödik, elöszőr én is megijedtem tőle... :D Aztán összefőzzük a meggylét, cukrot, mézet és a csipet sót. Felforraljuk, aztán még főzzük pár percig. Majd lassan beleöntjük a főzött szirupot és kevergetjük egy 10 percig habverő géppel. Nagyon gyorsan átöntjük egy alufóliával kibélelt tálba (az alufóliát kenjük meg olajjal), azért gyorsan, mert ragad és beleragad mindenbe. :D Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap leszedjük róla az alufóliát, felvágjuk, porcukorba forgatjuk és már ehetjük is a fincsi pillecukrunkat. ^^
Awww köszi a receptet, én is kipróbálom! :)
VálaszTörlés